Sådan får du økonomien til at hænge sammen som nyuddannet

sdcr4

Når du er færdig med din uddannelse, kan der gå noget tid, før du finder det helt rette job. Det kan derfor være en stor fordel, hvis du melder dig ind i en A-kasse, allerede mens du studerer. På den måde sikrer du, at du får dagpenge, hvis du går arbejdsløs som nyuddannet. 

Det kan også være, at du finder et deltidsjob, som kan være med til at give dig mere erfaring til CV’et. Hvis du er medlem af en A-kasse, kan du få supplerende dagpenge, så du kan få økonomien til at hænge sammen.  

Boy in Yellow Crew Neck T-shirt Sitting on Chair

Supplerende dagpenge

Som nyuddannet kan der i mange tilfælde gå noget tid, før du finder det helt rette job. Det kan dog være, at du er så heldig at finde et deltidsjob. Jobbet på deltid kan hjælpe dig med at skabe kontakter indenfor din branche. Det kan dog være svært at få økonomien til at hænge sammen med et deltidsjob. Hvis du er medlem af en A-kasse, kan du derfor søge om at få supplerende dagpenge. På den måde får du suppleret din løn op, så økonomien kan løbe rundt. 

Du kan få supplerende dagpenge, hvis du arbejder mindre end 145,53 timer om måneden. A-kassen kan give supplerende dagpenge op til 160,33 timer om måneden. Der er dog en begrænsning for, hvor længe du må få supplerende dagpenge. A-kassen kan udbetale supplerende dagpenge i 30 uger indenfor 104 uger. 

Læs mere om supplerende dagpenge og bliv klogere på de mange regler indenfor supplerende dagpenge. Her kan du også læse mere om, hvordan du forlænger de supplerende dagpenge. 

Crop payroll clerk counting money while sitting at table

Dagpenge

Det kan være altafgørende for din økonomi, at du husker at melde dig ind i en A-kasse 1 år inden din sidste eksamen. Det sikrer dig retten til dagpenge, når du slutter på uddannelsen. Når du er færdig med uddannelsen, kan du få dagpenge direkte efter endt uddannelse. Det kan nemlig være svært at få økonomien til at løbe rundt, når der skal betales penge til husleje og mad uden indkomst. 

Hvis du ikke når at melde dig ind i en A-kasse minimum 1 år inden sidste eksamen, skal du være medlem af en A-kasse i minimum 1 måned, før du kan få dagpenge. Det kan altså blive en hård økonomisk måned, hvis du hverken kan få dagpenge eller finde et job. Dagpengene kan altså få økonomien til at hænge sammen det første stykke tid som nyuddannet, inden du får foden indenfor i branchen.     

Person Holding Coin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *