Er aktier den bedste passive indkomst, der findes?

sdcr4

Her på siden lever og ånder vi for at tjene penge let. Derfor findes der i vores optik heller ikke noget bedre end passiv indkomst! Passiv indkomst giver – som navnet antyder – dig mulighed for at tjene penge uden at røre en finger. Dejligt, ikke?

Der er bare et problem med passiv indkomst. Mange af de indtjeningsmuligheder, der beskrives som passiv indkomst, er nemlig slet ikke passive, når det kommer til stykket.

Eksisterer passiv indkomst?

Et eksempel herpå kunne være ejendomsinvestering. Udadtil kan det virke som en passiv indkomst, men virkeligheden forholder sig desværre anderledes. Der er stadig arbejde at gøre; både ift. lejere, men også i forhold til løbende vedligehold. Det kan man selvfølgelig sætte håndværkere til at klare, men selv da vil der være noget administrativt arbejde forbundet hermed.

Et andet eksempel kunne være en webshop indenfor dropshipping, som også ofte betegnes som passiv indkomst. Og ja – det er da rigtigt, at det praktiske ift. håndtering af ordrer kan outsources, men selv hvis du outsourcer alt på din dropshipping webshop, vil du stadig være nødt til at skulle forholde dig til forskellige problematikker undervejs. Reelt set kommer du til at agere arbejdsgiver, og det er langt fra passivt.

Der findes dog en mulighed for ægte passiv indkomst, og det er aktier.

Aktier som passiv indkomst

Når du investerer i aktier, er det meget begrænset, hvad der medfølger af arbejde. Vælger du at investere i enkeltaktier, kræver det selvfølgelig, at du sætter dig ind i de forskellige selskaber; ikke blot når du foretager din første investering, men også undervejs, så du hele tiden er ajour med selskabernes resultater. Det kan man ikke kalde passiv investering, da der er (læse)arbejde forbundet hermed.

Vælger du i stedet at investere i indeks – det kunne f.eks. være S&P 500, kan vi pludselig begynde at tale om 100% passiv investering. Her skal du hverken forholde dig til selskaber eller noget andet – du kan blot investere et månedligt beløb, eller hvad du nu foretrækker, og så nyde godt af de ca. 10% i årligt afkast, som S&P har givet historisk set.

Er du interesseret i at skabe en 100% passiv indtjeningsmulighed, er aktieindeks således vejen at gå. Du kan sågar opsætte investeringerne, så de sker automatisk hver måned, så du reelt set ikke behøver at løfte en finger – og det er jo lige præcis, hvad passiv indkomst går ud på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *